Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 52, 2ος Όροφος, Αθήνα, 11528 +302107291741
ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ
  • Text Hover

Η ανάπλαση δέρματος προσώπου είναι ένας γενικός όρος που περιλαμβάνει ποικιλία από τεχνικές που σχετίζονται με την απολέπιση - αναγέννηση, κολλαγονογένεση του δέρματος. Αυτό μπορεί να γίνει με δυο κυρίως τρόπους: Με τραυματικές (ablative), και μη τραυματικές μεθόδους (non ablative).

 Στις τραυματικές μεθόδους τα laser που χρησιμοποιούνται προκαλούν εξάχνωση του δέρματος και ως εκ τούτου είναι πιο επιθετικά.
 Η κλασματική φωτοθερμόλυση με Laser CO2, είναι μια μέθοδος, η οποία βελτιώνει τις κυρίες επιδράσεις της φωτογηρανσης, όπως είναι οι μεταβολές στην υφή και όψη του δέρματος. Έχει αποδειχθεί ότι η ελεγχόμενη, περιορισμένη, θερμική επίδραση της κλασματικής φωτοθερμόλυσης, πυροδοτεί την απελευθέρωση παραγόντων επούλωσης, οι οποίοι παίζουν ρόλο στον σχηματισμό νέου κολλαγόνου και ελαστίνης. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την σημαντική βελτίωση της υφής του δέρματος. Επίσης, από την απολέπιση έχουμε βελτίωση σε βλάβες που έχουν να κάνουν με εναπόθεση χρωστικής στην επιφάνεια του.
 Το μεγάλο πλεονέκτημα της κλασματικής φωτοθερμόλυσης, έναντι του κλασσικού τρόπου απόξεσης με Laser CO2, είναι ο μικρός χρόνος αποθεραπείας.
Στις τραυματικές μεθόδους τα laser που χρησιμοποιούνται βελτιώνουν τις ελαφριές ρυτίδες, την υφή και τον τόνο του δέρματος, τις δυσχρωμίες. Συγκριτικά με τα τραυματικά lasers, δεν χρειάζεται παραμονή στο σπίτι, αλλά και τα αποτελέσματα είναι πιο φτωχά.
 Το pulse Dye Laser, το οποίο εξελίχθηκε για την θεραπεία αγγείων και δυσχρωμιών του προσώπου, αποδείχθηκε αποτελεσματικό στην ανάπλαση δέρματος προσώπου, ακόμα και με μια μόνο συνεδρία. Δεν χρειάζεται μέθοδος αναισθησίας, είναι ανεκτό ακόμη και από τους πιο ευαίσθητους ασθενείς.